Theater / Multimedia

Als kunstenaar en als mens zijn mijn interesses groot en divers. Ik werk daarbij ook graag samen met andere kunstbroeders en zusters uit andere vakgebieden.

Zo heb ik als maker en uitvoerder gewerkt aan “Isnug van Izgun” een theaterproductie met Fram Wiegers en Juiette van Lelieveld. In deze anderhalf uur durende multimedia-productie werkten we onder andere met cross-overs van Beeldende kunst, Dans en beweging, Drama, Live-percussie, Klankschalen, Didgeridoo’s, Fluit, Spraak, Licht en kleur, Muziek, Beamerprojecties.

Iznug (3) - kopie

Op de maandagochtend kwamen we samen in mijn atelier aan de Antonlaan 85. Na jarenlang samen zoeken, ideeën uitwerken, filmen, ontwerpen, oefenen, veranderen en finetunen hebben we verschillende uitvoeringen gegeven voor een verrast en enthousiast publiek. “Iznug van Izgun” verteld het verhaal van de mens in wording, schepsel of schepper? Vol goede moed op pad, maar dan ook stuklopen, verliezen van zekerheden, ondraaglijke wanhoop, het vechten tegen de angst…   nee, Iznug krijgt het niet gemakkelijk  maar zoals in ieder echt verhaal worden ook hier persoonlijke overwinningen behaald..

Iznug (1) - kopie        Iznug (2) - kopie

Ik heb met Fram en Juliette met erg veel plezier samengewerkt aan dit prachtige verhaal. Later is dit stuk ook in een dansvoorstelling vertaald, waarvan ik de verlichting verzorgd heb.

Daarnaast heb ik van diverse multidicciplinaire dansvoorstellingen het licht en geluid verzorgd. Met belichting ben ik eigenlijk met licht aan het beeldhouwen. Het zoeken naar kleursferen en overgangen, en de flow en timing in de performence zelf is als een beeldhouwwerk wat zich chronologisch in de tijd voltrekt.

Ook in de toekomst ontmoet ik graag kunstbroeders en zusters om samen, ieder vanuit zijn/haar eigen vakgebieden, kunst te bedrijven.

Marc Brussee, voor kunst met passie en vakmanschap  /  Autonoom werk, Werk in opdracht, cursussen, teambuilding, Art design

Voor vragen of reacties, voor opdrachten, aanmeldingen of bestellingen kunt u contact met me opnemen via: marcbrussee@hotmail.com of 06-13355255