Quotes & Revieuws

Reacties op mijn kunst (*) of op mijn werk als beeldhouwdocent (#) :

*  “De sculpturen van Marc zijn bijzonder dynamisch, lijken te zwemmen of te vliegen.       Zware stenen lijken te ontsnappen aan de zwaartekracht.”

*  “Draaiingen, rondingen, zachtheid. Heel fijn werk met duidelijk een eigen Touch”

*  “Marc, jouw werk blijft mij fascineren omdat er, wanner ik er omheen loop, vanuit ieder gezichtspunt weer iets nieuws te ontdekken valt.”

*  “Hoe stenen, zo hard, zo zacht en licht kunnen zijn en ontroeren.”

*  “Wat heerlijk om door Marcs beelden verrast te worden. Zoveel afwisseling, heel mooi.”

* “Kunst om aan te raken, kan er niet vanaf blijven.”

* “De eerste indruk is heel sterk, vooral “Gate 2″ pakte mij direct.”

*  “Aaibare beelden die me raken. Het luchtledige en fragiele, als je dat met steen kunt bereiken… top! Ik kan nouwelijks wachten tot er weer nieuw werk voltooid is.”

*  “Prachtig, avontuurlijk werk, vakmanschap met veel aandacht voor kwaliteit.”

 

Aeronoutic m.
Aeronoutic Movement 2           foto: Mel Boas

 

 

#  Cursist: “Al ruim twee jaar ben ik in de leer bij Marc Brussee. In zijn cursussen beoefen ik het ambachtelijk beeldhouwen. Nog steeds kijk ik met ongeduld uit naar de wekelijkse cursusochtend waar we met creatieve enthousiastelingen les krijgen van Marc in het tot leven brengen van onze “verbeeldingen”. Meestal werken we in verschillende steensoorten, maar ook de edele houtsnijkunst is Marc meester. Hij is onze steun en toeverlaat en altijd een geduldig luisteraar. Hij houdt ons gevraagd en ongevraagd bij en in het goede hak- en schuurspoor. Marc nodigt uit, adviseert en moedigt je aan, hij heeft altijd een stimulerende opmerking paraat. Op de achtergrond hebben we muziek, (klassiek) voor elk wat wils, en bij de koffie/theepauze is er het traditionele blik met bitterkoekjes.

Zoals hij zelf zegt; hij is van alle Marc(t)en thuis. Zijn materiaalkennis is zeer groot en je kunt het niet verzinnen of Marc trekt het juiste gereedschap of hulpmiddel uit een van zijn geheime laatjes tevoorschijn. Bijna altijd, soms tot onze eigen verbazing, weten de cursisten zichzelf te overtreffen en komen onvermoede talenten aan het licht. Op dezelfde manier als een ogenschijnlijk doffe steen opbloeit door intensief hak-, schuur-, en polijstwerk. Menig beeld siert dan ook trots onze vensterbank of dressoir of dat van familie en vrienden. Ik beveel de beeldhouwcursussen van Marc graag van harte aan zodat ook anderen eenzelfde mooie ontdekking en verbeelding kunnen meemaken.”

Met kunstige groet, Rob van der Plas

 

Marc Brussee, voor kunst met passie en vakmanschap  /  Autonoom werk, Werk in opdracht, cursussen, teambuilding, Art design

Voor vragen of reacties, voor opdrachten, aanmeldingen of bestellingen kunt u contact met me opnemen via: marcbrussee@hotmail.com of 06-13355255